Symptomer på
ledproblemer

Du bør kontakte din dyrlæge, hvis du bemærker et eller flere af disse tegn hos din hund:

  • Har svært ved at rejse sig
  • Er ikke så interesseret i leg og gåture
  • Har svært ved at hoppe ind i bil, hoppe op i lænestol og gå på trapper
  • Er stivbenet eller halter
  • Slikker eller bider sig ofte ved leddene
  • Har mindsket appetit
  • Er mere ængstelig eller mindre tolerant

Hvorfor bør du
kontakte dyrlægen?

Tag en snak med dyrlægen om hundens mobilitet
Når hunden begynder at vise tegn på aldring, bør man tage en snak med sin dyrlæge, så man hurtigst muligt kan hjælpe hunden tilbage til en aktiv hverdag.

Det er ofte tilstrækkeligt, at en dyrlæge undersøger hunden i vågen tilstand for at konstatere ledlidelser. Yderligere undersøgelser - bevægelighedstest, røntgen eller lokalbedøvelse kan give en dybere forståelse for skavanken, og hvordan den kan udvikles.

Når man har den rette diagnose, kan man aftale behandling, motion og diæt med henblik på at opnå de bedste resultater for hunden, så din hund igen har lyst at lege og leve aktivt.

Fodertilskud kan styrke og vedligeholde hundens bevægeapparat
Hvis man ikke ønsker at lade hunden gennemgå for mange undersøgelser med det samme, kan det være en god idé at prøve med et fodertilskud. Det kan indeholde næringsstoffer, der styrker led, ledkapsler, sener og ledbånd. Ved at give et fodertilskud, er man sikker på, at hunden i hvert fald får de stoffer, den har brug for.

Hvad sker der
med den
ubehandlede hund?

Små ændringer i hverdagen
viser tegn på stivhed og smerte

Vores kæledyr skal være sunde og raske hele livet. Men allerede fra hunde er en fem-seks år, kan de få problemer med deres led og få begyndende tegn på slid. Små ændringer i hverdagen kan fortælle dyreejeren, om ens hund har problemer med leddene eller viser tegn på slidgigt eller aldring.

Mange år med et aktivt liv sætter sine spor
Leg, apportering, hundesport, jagt og lange spadsereture er blot nogle af de aktiviteter, som du kan nyde sammen med din hund. Men også hunde er sårbare over for tidens tegn. Det er naturligt, at din hund får større eller mindre slidskader med alderen, hvilket kan føre til smerter og bevægelsesvanskeligheder.

På samme måde som med mennesker kan mange hunde blive besværet af ledproblemer. Som tommelfingerregel kan man definere en hund som “ældre”, når den er fyldt det syvende år. Man anbefaler derfor, at hunden undersøges af dyrlægen mindst én gang årligt fra det fyldte syvende år.

Hvor kan jeg købe Canosan?

Vores produkter kan købes hos dyrlæger, dyrehandlere, velassorterede apoteker samt udvalgte webshops. Du bør kontakte dem og spørge om de har produktet hjemme eller mulighed for at bestille det til dig.

Canosan
- naturens eget
”smøremiddel”