Et aktivt liv
slider på leddene

Ældre hunde er
mest udsatte

Det er skønt at bevæge sig og være aktiv med sin hund. Men selv om det er godt for musklerne at bevæge sig, så slider det også på de bevægelige dele i leddene, og det kan med alderen give både smerte og stivhed. Også selv om hunden kun er normalt aktiv og hverken dyrker sport eller jagt.

Det er typisk ældre hunde, der rammes af gigt, som regel efter 5-7 års alderen afhængigt af race. Men også overvægtige hunde og hunde, der er avlet til et bestemt udseende, som f.eks. gravhunde, er i risikogruppen.

Nedbrydningen af leddene øges med alderen, men samtidig aftager genopbygningshastigheden. Det giver en ubalance, som Canosan® kan hjælpe med at bringe i ligevægt - og dermed forøge livskvaliteten i hundens tredje alder.

Hvad er slidgigt
(artrose)?

Ledsmerter skyldes oftest slidgigt, som er en kronisk sygdom, der udvikler sig langsomt over tid. Den opstår, når det brusklag, der normalt beskytter knogler i leddene, slides og bliver tyndere. Samtidig forsvinder en del af ledvæsken, og tilsammen betyder det mindre bevægelighed og mindre ”støddæmpende” effekt i leddene. Resultatet er, at hunden oplever smerte og stivhed, der senere kan føre til betændelse og yderligere smerte. Sygdommen opstår oftest i hofter, knæ, ryg og skuldre.

Behandles slidgigt i tide, kan hundens bevægelighed og livskvalitet bevares i mange år, men ignoreres symptomerne, kan slidgigt være meget handicappende.

Kontakt din dyrlæge, hvis du har mistanke om, at din hund lider af slidgigt.

I et sygt led mangler den støddæmpende effekt,
hvilket kan give smerter og stivhed.

Hvor kan jeg købe Canosan?

Vores produkter kan købes hos dyrlæger, dyrehandlere, velassorterede apoteker samt udvalgte webshops. Du bør kontakte dem og spørge om de har produktet hjemme eller mulighed for at bestille det til dig.

Canosan
- naturens eget
”smøremiddel”